Når huden er tørstig – hydrerende ansigtsbehandlinger

Huden bliver dehydreret af flere grunde, og desværre er det som regel en pludselig og ret hurtig proces. Dette kan også ske med fedtet og kombinationshud, og hvis man har akne. Barske vejrforhold, varme eller kolde årstider, tør luft forårsaget af radiatorer eller blot utilstrækkeligt indtag af drikkevand kan gøre huden dehydreret. Hvordan kan du se, at din hud er dehydreret, og hvordan udbedrer du dette? Bliv fortrolig med de bedste hydrerende ansigtsbehandlinger.

Lad os begynde med en vigtig kendsgerning:

Alle hudtyper skal fugtes

Absolut hver eneste hudtype og undertype skal hydreres. Hydrering er grundlæggende, og huden kan ikke fungere ordentligt uden.

Hvordan ved du, at din hud er dehydreret?

For det første vil du føle det, når kinderne begynder at brænde lidt eller blive ømme, og huden rødmer sommetider en lille smule. De fleste forestiller sig, at dehydreret hud er enormt tør, men det er ikke helt akkurat: denne hud kan også være dækket af et tykt lag talg – dette sker, når huden pludselig bliver dehydreret og talgkirtlerne forsøger at redde den og begynder at producere mere talg for at beskytte mod udtørring.

Dehydreret hud – hvilke stoffer har den brug for?

Hvilke stoffer hjælper dehydreret hud? Stort set vil nyttige stoffer være dem med hygroskopiske egenskaber, dvs. dem, der kan holde vandmolekylerne i huden. Blandt de store på dette område er hyaluronsyre – den kan holde på op til 250 vandpartikler. Hyaluronsyre forekommer naturligt i kroppen, men med alderen reduceres dets fremkomst i huden.

Hvis vi ikke hydrerer huden indefra, vil hyaluronsyre ikke gøre den store forskel. Af denne grund er den første regel for hydrering af huden at drikke den rette mængde vand – mindst 2 liter om dagen. På varme sommerdage bør man drikke endnu mere, da huden mister fugten hurtigere på disse dage.

Det gode ved det er, at vi nemt kan beskytte huden ved at skabe et dækkende lag på overfladen. Dette lag gør det vanskeligt for vandmolekyler at forlade huden. Alle mulige naturlige olier er perfekte til dette formål. Fordi deres molekylære vægt og egenskaber er forskellige skal olierne vælges efter den aktuelle hudtype. Foruden god beskyttelse mod udtørring bør den også regulere talg og modvirke rynker.

Vitaminer er endnu en vigtig faktor i ordentlig hydrering af huden – et af de vigtigste, det såkaldte ’ungdomsvitamin’, er E-vitamin – det genopretter hudens ideelle hydreringsniveau og regenererer den også, idet det fugter og smører. Og det vigtigste er, at E-vitamin kan forbedre alle hudtypers tilstand.

Hydrering af huden – de bedste hjemmelavede hydrerende ansigtsbehandlinger

For at få huden i god stand igen, bør du konstant fugte den indefra og udefra. For at gøre dette, er det vigtigt at drikke omkring 8 glas vand om dagen, og bruger også et godt, fugtgivende kosmetisk produkt. Det er en god ide at købe en god hyaluronsyre og jævnligt bruge algemasker. Du kan også bruge naturlige olier før sengetid, så de beskytter huden mod for stort fugttab. Hvis luften er tør i dit hjem, skal du investere i en god luftfugter. Så vil huden hurtigt få sin tidligere facon og elasticitet tilbage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *