En ansigtscreme, der rent faktisk virker – sådan vælger du den korrekte kosmetik til din hudtype

Creme er et grundlæggende kosmetisk produkt til ansigtet og bruges både af kvinder og mænd. Vidste du, at den er ikke er effektiv, hvis den ikke passer til din hudtype?!

Den første og vigtigste regel for hudpleje er, at der ikke findes kosmetik, der passer til alle. Vi skal hver især se omhyggeligt på vores egen hud for at blive fortrolige med typen og dens behov og vælg derefter et produkt med den korrekte sammensætning, konsistens og virkning. Det samme gælder ansigtscreme.

Hvilken ansigtscreme skal du vælge?

Det er vigtigt at overveje valget af den creme, vi ønsker at købe. Det er bedst at være opmærksom på mere end prisen og mærket. Det vigtigste, der har større indflydelse på virkningen, er det, der gemmer sig inden i emballagen. Det er en god ide at vælge kosmetik med en enkel sammensætning, som kun indeholder stoffer, vi kender til og ved, hvordan de virker. Hvis listen over ingredienser er meget lang og uforståelig, er det bedst at erstatte sådanne produkter med et hjemmelavet præparat – virkningen kan være mere begrænset, men i det mindste kan du være sikker på, at de anvendte ingredienser er naturlige, og at produktet ikke indeholder konserveringsmidler og potentielt irriterende stoffer.

Den bedste creme til tør hud

Hvilken creme skal du vælge, hvis huden er meget tør? En, der fugter intenst (fx hyaluronsyre, der kombinerer og fastholder vandmolekyler i huden), men også en, der reducerer hudens ubehagelige stramhed og lindrer irritation. Desuden bør den indeholde nogle vitaminer og mineraler, som vil gøre tør hud glat, blank og blød. Det er værd at bemærke, at creme til tør hud bør være formuleret, så det er rigere og tykkere, men at det stadig skal kunne absorberes ordentligt.

Den rette creme til moden hud

Hvis der er tale om moden hud, er det langt mere vanskeligt at vælge en ansigtscreme, end det er i noget andet tilfælde, fordi moden hud kræver omfattende pleje. Det er vigtigt, at cremen fugter, nærer, lindrer irritationer, regenererer og modvirker aldring. Af den grund har den ideelle ansigtscreme for moden hud en let formel, der består af et koncentreret sæt ingredienser – vitaminer (især ’ungdomsvitaminet’ – E-vitamin), mineraler, fedtsyrer, peptider, coenzym Q10, kollagen, osv. Alle disse virker mod at genoprette hudens fasthed.

Den perfekte creme til træt hud

Træt hud er dehydreret, kedelig og bleg med karakteristiske poser under øjnene og mørke rande. Hvilken creme er bedst til denne hud? En der genopretter den. Den bør indeholde et sæt naturlige ingredienser, der virker meget intenst nærende, fugtgivende og regenererende, og som forbedrer mikrocirkulationen (takket være hvilken huden får en sund farve, og de mørke rande forsvinder).

Creme til akne og fedtet hud

Den mest almindelige fejl, folk begår i plejen af fedtet hud med en tendens til akne, er at bruge store mængder makeup, som skulle gøre huden mindre skinnende, dække pletter på huden og udjævne hudens farve. Dog er det vigtigste her ansigtscremen – for meget makeup kan kun ødelægge huden. Hvilke ingredienser bør cremen til hud med akne indeholde? Antibakterielle, anti-inflammatoriske og rensende stoffer, der også lukker porerne, regulerer talgkirtlerne og desuden fugter og nærer ansigtet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *